perjantai 3. toukokuuta 2019

Miten lasten harrastukset valikoituivat?


Viikot tuntuvat vaan hujahtavan ohi nykyään. 3 vanhinta lasta pelaavat futista. Isot tytöt harrastavat lisäksi myös painia. Itse valmennan tyttöjä futiksessa. Sen lisäksi nuorimmainen aloitti tänä keväänä futisleikkikoulun. Niinpä ei vapaapäiviä tahdo löytyä vaan illat ja viikonloput menee harrastusten parissa.

Mulle on kuitenkin todella tärkeää että lapset saa harrastaa. Vaikka noihin uppoaa jo aika mukavasti rahaa niin ennemmin säästän jostain muusta ja maksan harrastuksista.

Isot lapset on kokeillut useita harrastuksia ennen kuin nykyiset lajit valikoituivat. Tietenkin oma intohimoni jalkapalloon varmasti vaikutti asiaan. Mutta ovat saaneet itse koittaa ja valita lajeja ja sitten päättää mistä tykkäävät.




Paini löytyi vähän vahingossa kun toinen kaksosista näki viime syksynä mainoksen ja halusi mukaan koittamaan. Innostui siitä talven edetessä todella paljon, ja jo keväön tullessa halusi kilpailemaan myös mukaan. Tänä syksynä halusi myös toinen kaksosista mukaan. Sunnuntaina olisi edessä tämä kauden ensimmäiset kisat johon lähdetään mukaan. 

Mitä kaikkea ollaan sitten kokeiltu:

Uimakoulu: on ollut kaikille mieleinen mutta kun oppivat uimaan ei tekniikka kurssit heitä enää kiinnostneet.

Poika pelasi kauden koripalloa, mutta siihen ei muodostunut minkäänlaista suhdetta, eikä halunnut enää seuraavana syksynä jatkaa.

Isot tytöt tanssivat pari talvea, mutta se oli heistä liian rauhallista ja kyllästyivät. Tykkäsivät tanssista yleisesti mutta koreografioiden opettelu oli heistä pitkäveteistä.

Isot tytöt kävivät myös taidepajassa. Tämä oli tosi mieleinen harrastus, mutta kaupunki leikkasi rahoitusta ja se lopetettiin kun ei avustuksia enää saatu.

Hiihtoa ollaan parina talvena harrastettu jonkun verran. Mutta paikallisessa seurassa on ollut treenejä vähänlaisesti ja usein muiden treenien kanssa päällekkäin. Tänä talvena päästiin kilpailuihin myös liian vähän kun olivat päällekkäin muiden 
pelien yms. Kanssa.



Onko muiden lapsille löytynyt sopiva harrastus heti vai onko jouduttu koittamaan useampaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti